onsdag 15 juni 2011

Helgen i bilder

Den stora grejen denna helgen var två;) Svågerns 65-årsdag och vår semesterdebut. Så på lördagen körde vi till Hällevik och stugan där festen skulle ske. Stugan är min syrras och svågerns och alldeles underbar är den. Bilden nedan är från förra året men inget är ändrat.

Stugan i Hällevik
Här tillagades maten som bestod av kyckling, kryddat fläsk och kotlett. Fläsket blev hur gott som, även kycklingen och kotletten var säkert god men det vet jag inget om. Tycker ofta att det blir torrt och just därför hoppade jag den.

Hemmafixad grill med sittplatser
Dagen efter drog jag och mannen till Noggersund där vi tänkte tillbringa natten i väntan på den "rätta" födelsedagen. Så här fint stod vi, alldeles invid vattnet med alla dess dofter och ljud.

Vår underbara Kotte
Tanken var att vi skulle äta på den lokala hamnkrogen men de stängde tidigt redan 18:00 så det gick inte alls för sig. Och kanske var det tur med tanke på bilden nedan;)

Utanför hamnkrogen
På måndagen körde vi tidigt till Hällevik där syster yster hämtade upp oss. Fast först shoppade vi loss på Hennings rökeri, vi köpte räkor, både rökta och färsla, rökt lax, skagenröra som var fantastisk, nybakta bullar mm.
Hennings och Dagmars
Sen överraskade vi svågern totalt, han visste inte vad som skulle hända och då det stod båttur på schemat vart han mycket glad. Syrran vill oftast inte åka båt, hon blir åksjuk och rädd och det är ju inte höjdare att vara rädd när det är meningen att man ska njuta.

Snabb båt det här;)
Men men, full fart till Hanö och sjön låg nästan spegelblank så det gick bra. Båten slår ju inte så hårt när det inte är vågor. Men helt underbart var det, solen sken och vi satt (syrran och jag) men nosen i vädret för att få lite behövlig solbränna...(men blev mest knallröd;).

65-åringen
Här ser ni föremålet för all firande. den så ökända 65-åringen;). Han styr med van hand båten in i gattet till Hanö som by the way är helt ljuvlig, otroligt vacker ö med pittoreska hus. Ännu har inte betonghusera fått komma in på ön. Hela Hanöbuktens kust är annars fylld av stoooora hemska hus som inte alls är vackra utan som enbart talar om för betraktaren att här bor det folk med alldeles för mycket pengar.
Korset på Engelska kyrkogården
Engelska kyrkogården som ligger på ön. 
Så är står det på Hanös hemsida:  "Under Napolenskrigets dagar var Hanö bas för den engelska örlogsflottans manövrer i Östersjön under åren 1810-1812. Ett minne från den tiden är den engelska kyrkogården som ligger på berghällarna mellan fyren och Bönsäcken. 15 sjömän ur flottan fick sina gravar William Miller och Clifford Williams är två av dem"

3/4 av gänget
 Till sist en bild från picknicken. Vi sitter i hamnen och festar loss på delikatesser så goda att det inte är klokt. En flaska vin för att skåla hade vi men i övrigt var det vatten som gällde, både för att vi var på sjön men också för att det var hemfärd som gällde på eftermiddagen.
En allt som allt riktigt skön helg. När så här mycket bra händer en känns det som att jag lever ett rikt liv fyllt med gemenskap och kärlek.
Sen har jag en liten besk eftersmak på grund av all lyx och allt överflöd som finns...klyftorna i landet har ju ökat och här blir det så uppenbart att det är så. Den lilla hamnen i Hällevik var förr fylld av båtar av olika slag, men nu är det snart ingen båt undel millen som ligger där...samtidigt som jag läser om den nya barnfattigdomen...men det får jag skriva om i ett annan inlägg


Ha det gött alla


Ps, en liten bonusbild kanske på hamnen på Hanö


Hamnen Hanö

4 kommentarer:

  1. Så fint!! Ni verkar ha haft en underbar helg :-)

    SvaraRadera
  2. En helg värd att minnas, verkligen *L*
    Ja, nog har klyftorna ökat mellan rka och fattiga, fast i välfärdslandet Sverige har vi ju inga fattiga, hemlösa osv... ;-)

    SvaraRadera
  3. Vilken perfekt födelsedag det verkar blivit.

    Havet ligger ju som en spegel (nästan).

    Kram//

    SvaraRadera