måndag 4 juli 2011

Matematikgeni...not :/

Cirka en sjundedel av däcket blev inte klart. Förstår inte det....så väl som vi räknade ut materialbehovet ;)
Men trots idogt arbete blev vi alltså inte klara, hade ju uppmanat ungdomarna att jobba hos oss denna helgen och mågen jobbade på som bara den. Men det gör inget att vi har en bit kvar att bygga, jag är supernöjd, det blir så bra så bra.

I lördagskväll åt vi på däcket för första gången, det blev grillad lax med en aning av hickorysmak, rullader av squash med fetaost, sockersaltade ugnspotatis, tomatsallad, mm mm.
Inte en vindpust var det och det gick att ha vanligt ljus tända och det är ju ovanligt. Runt om oss mullrade åskan men vi kunde lugnt sitta kvar....helt underbart.

Men nu behöver vi hitta utemöbler som passar, har just nu mycket gamla plastmöbler som vi köpte och hade när vi var husvagnsägare. I förtältet passade dom bra men inte på ett, i mitt tycke, tjusigt trädäck.
Hade tänkt oss något i trä, teak eller det som kallas hårdträ, men har fått reda på att alla möbler i trä behöver underhållas flera gånger om året och det är inte något vi kommer att göra...tyvärr känner vi oss själv ganska bra. Återstår metall...
Nåja, vi har ju lite tid på oss att hitta det perfekta möblemanget och den perfekta segelduken.

Ha det gött alla, själv ska jag nog till IKEA fröjdas:)))

2 kommentarer:

  1. Wow, vad läckert det blir. Mysigt att ni kunde äta ute trots åskan.
    Maten låter himlans god också...ruladerna av squash och fetaost - grillar ni dem med?
    Jag hoppas ni får njuta av ytterligare kvällar på däcket och att virket så småningom kommer på plats =D
    Kram

    SvaraRadera